top of page

Gyakran Ismételt Kérdések

Ha továbbra is marad kérdésed, keress minket bátran!

kérdőjel.png
kérdőjel.png

Hogyan képzeljek el egy Fórum színjátszó
alkalmat?

A Fórum színjátszó alkalmak során drámás és színházi eszközök, módszerek segítségével járunk körül olyan témákat, melyek tapasztalataink szerint, többünket is foglalkoztatnak. A foglalkozást két tréner tartja, akik nyitottan és érzékenyen alkalmazkodnak az adott tréningen kialakult csoport igényeihez. Az alkalmakon lehetőség nyílik arra, hogy játékos formában megismerkedjenek egymással a résztvevők, majd elmélyüljenek az aznapi témában. A foglalkozások végén többnyire helyzetgyakorlatok és improvizációs technikák alkalmazásának segítségével, egymással együttműködve, saját megélésekhez, élményhez juthatnak játszóink az adott téma kapcsán. A nyitott alkalmak hangulata kötetlen, oldott és játékos. A résztvevők személye és száma alkalomról alkalomra változhat. Részt lehet venni akár csak egy tréningen, de lehet járni rendszeresen is.

kérdőjel.png

Mindig ugyanazokkal a trénerekkel találkozhatok a Fórum színjátszók során?

Nem, általában Ákossal, Jutkával, Nikivel és Vikivel találkozhatsz,

de időközönként a Fórum más trénerei is tartanak alkalmakat.

kérdőjel.png

Milyen korosztály szokott jelen lenni a nyitott alkalmakon, és körülbelül hányan vannak?

Alapjában véve az alkalmaink felnőtteknek szólnak. Ezen belül fiatalabb és idősebb résztvevők egyaránt eljönnek a foglalkozásokra. Ezt örömmel vesszük, mert a sokszínűség, akár életkor szempontjából nézve is, mindig nagyon izgalmassá teszi az adott tréninget. A létszám változó, általában hat és tizenöt játszó között szoktunk összegyűlni egy-egy foglalkozáson.

kérdőjel.png

Szükséges 
regisztrálnom a Fórum színjátszó alkalmakra?

Igen! A tréningeket minden héten csütörtökön tartjuk este fél7-től. Regisztrálásra a honlapon van lehetőség. A jelentkezésről válasz emailt fogsz kapni, az esemény részleteivel kapcsolatban. Amennyiben mégsem tudnál eljönni az alkalomra, amire jelentkeztél, akkor kérlek, hogy adott héten, szintén szerdáig mondd le emailben a foglalást, hogy helyet tudjunk biztosítani esetlegesen a várólistás játszóinknak.

Fórum színjátszó regisztráció
kérdőjel.png

Nem vagyok benne biztos, hogy minden játékban részt vennék, ez problémát jelent?

Alkalmainkon bármelyik drámajátékunk során mondhatod, hogy ebben most nem szeretnél részt venni. Ez teljesen rendben van, indokolnod sem kell. Akkor állsz vissza a játékba, amikor neked jól esik.

kérdőjel.png

Mit értsek Zárt csoport alatt?

Egy folyamat alapú működést takar a Zárt csoport fogalma. Ez azt jelenti, hogy néhány nyitott tréning után, azokkal, akik úgy döntenek, hogy szeretnének egy közös alkotó folyamat részesei lenni, belevágunk egy közel egy éves kreatív munkába. A csoport ekkor válik zárttá, és az elköteleződött résztvevőkkel belekezdünk egy olyan elmélyültebb drámás folyamatba, amelyben színházi technikákon és formákon keresztül ismerhetik meg egymást és önmagunkat. A tréningek során hetente egyszer, három órában találkozunk. Az alkalmak lehetőséget biztosítanak arra, hogy a csoport megtalálja azt a közös témát, amely foglalkoztatja őket, és a 10 hónapos folyamat végén ennek mentén egy színházi előadást mutatnak be.

kérdőjel.png

Hogyan képzeljem el a Zárt csoportok próba alkalmait?

Ezek célja, hogy a folyamatra jelentkezők belekóstoljanak a tréningek hangulatába játékos formában. Megismerjék egymást és a két trénert, akikkel egy éven keresztül együtt alkothatnak, gondolkodhatnak. A próba alkalmakon elsősorban azok részvételére számítunk, akik úgy érzik, hogy szeretnének egy évre elköteleződni a zárt folyamat mellett. Az ezzel kapcsolatos döntést azonban csak az utolsó próba alkalom végén kell meghozni. A három próba alkalomhoz bárki bármikor csatlakozhat és ki is szállhat.

kérdőjel.png

Kíván-e bármilyen színházi vagy drámás jártasságot a Zárt csoportban való részvétel?

Nem. Teljesen kezdőket is szeretettel várunk.

kérdőjel.png

Kapok-e jegyet emailben?
Ki kell-e nyomtatnom a jegyemet?

kérdőjel.png
kérdőjel.png
kérdőjel.png

A jegyeket az impró előadásokra emailben kapjátok meg, kinyomtatni nem szükséges őket, telefonon is elég felmutatni.

bottom of page