Érzékenyítő tréningek

Van, amiről nehéz beszélni, úgyhogy inkább játszunk róla!

Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!

Korrupt-e vagy?

Ha hiszed, ha nem!

epto4.jpg
13643881_10154947037241258_1638226043_n.
18944672_10213315243381751_1391209106_n.

Alkalmazott színjátszó workshop a globális nevelésről

Alkalmazott színjátszó workshop a hétköznapi korrupcióról

Alkalmazott színjátszó workshop a vallási sokszínűségről

Játszunk és gondolkodjunk együtt: mi az, amit te és én tehetünk a bolygón élő hétmilliárd ember és a bolygónk érdekében? A klímaváltozás egyre nagyobb problémát jelent mindenhol. Törődjünk a körülöttünk lévő világgal!
A tréning a Fórum Színházi Közösség szlovéniai Humanitas-szal közös „Training Theatre in Global Education” elnevezésű nemzetközi projektjének része, ami az Erasmus+ segítségével valósult meg, az EPTO (European Peer Training Organisation) trénerképzési folyamatának keretein belül.

Mi a korrupció? Mennyire vagyunk korrumpálhatóak? Csak szívességet teszünk? Kire hat ez? A korrupcióról mindannyiunknak van valamilyen véleménye, ismerete. A korrupció életünk számos kis szegmensében jelen van. Tréningünk során megismerjük egymás tapasztalatait, játékokon keresztül gondolkodunk közösen a hétköznapi korrupcióról.

Hiszek egy...Istenben? egy nagy semmiben? a sorsban? a Star Warsban?  Te miben hiszel? Mi a különbség vallás és hitrendszer között? Gondolkodjunk közösen hitről, vallásról, ezek hiányáról és a hozzájuk kapcsolódó előítéletekről a színjátszáson keresztül. A CEJI európai civilszervezet által kidolgozott metódust- a díjnyertes Belieforama-t- alkalmazva játsszunk együtt a vallási diszkriminációról, sokszínűségről.

NemJáték

Coming in, coming out

Jogom van…

20160716_173753[1].jpg
epto3.jpg
IMG_3692.jpg

Alkalmazott színjátszó workshop a társadalmi nemekről

Alkalmazott színjátszó workshop LMBT+ témában

Alkalmazott színjátszó workshop a gyermekjogokról felnőtteknek és gyerekeknek

Világszerte lényeges változások történnek napról napra, évről évre az egykor megszokott, klasszikusnak nevezhető nemi szerepek témájában. Tényleg minden lány szereti a rózsaszínt? A fiúk nem sírhatnak? Neked mit jelent a nőiesség és a férfiasság? A workshop folyamán a társadalmi nemi szerepek témájába kóstolhattok bele a dráma, színház és az improvizáció módszereivel. Kérdések megfogalmazása, közös gondolkodás, beszélgetés, játék.

Egyre többen vállalják fel nyíltan szexuális orientációjukat napjainkban, az LMBT csoportok láthatósága növekszik.  Milyen lehet egy coming out? Gondolkodjunk közösen ezekről a kérdésekről játékos, interaktív formában.

Az emberi jogokkal kapcsolatban egyre több párbeszéd alakul ki világszerte. De mi a helyzet a gyermekjogokkal? Benned felmerült már a kérdés, hogy mihez van joga egy gyermeknek? Szerinted a gyerekek ismerik a jogaikat? Te ismered az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét?Az alkalmazott színjátszáson keresztül, kérdezzünk, tanuljunk egymástól, gondolkodjunk közösen a témában.